Preview Mode Links will not work in preview mode

Glutenpodden

Nov 16, 2019

BONUSAVSNITT. Vi svarar på lyssnarnas frågor live från Mat För Livet-mässan!

Hur är det egentligen med ärftlighet av celiaki? Vilka bakelser kan jag äta? Kan man använda piller för att minska besvären? Kan jag äta kebab? Och vad ska man göra om man känner att livet suger sedan man fått sin diagnos?


Oct 24, 2019

Dietisten och forskaren Elin Malmberg Hård af Segerstad är specialist på celiaki. Vi pratar med henne om kostråd för celiakister, om vanliga problem, missförstånd och vad hennes patienter brukar göra för fel. Samt allt om hennes upptäckter inom glutenforskningen.


Oct 17, 2019

Hur funkar det egentligen att gå i skolan och ha celiaki? Vi delar med oss av både positiva historier och tråkiga incidenter från skolbespisningen och hemkunskapen. Dessutom har vi fått in massvis med historier från lyssnarna som berättar om sina erfarenheter. Vad har man egentligen rätt att kräva i skolan...


Oct 10, 2019

Miljontals människor i hela världen har hoppat på trenden med glutenfritt, inte för att de har celiaki utan för att de upplever att de mår bättre och att det känns mer hälsosamt. Men vilka konsekvenser får detta för oss som verkligen har celiaki? Vi reder ut för – och nackdelarna med glutentrenden!


Oct 3, 2019

Kokboksförfattaren och tv-kocken Jessica Frej gästar oss! Jessica har alltid drömt om att bli kock, men när hon var 12 år fick hon diagnosen celiaki. Men vägen till succékock, med en celiakidiagnos i bagaget, har inte varit spikrak. Bland annat mörkade hon sin celiaki i tv-programmet Sveriges Mästerkock....