Preview Mode Links will not work in preview mode

Glutenpodden

Nov 18, 2021

Mat För Livet är Sveriges största glutenfria mässa. Vi pratar om tidigare minnen från den: dubbelt glutenragg, lycka för småbarn och om damerna med de stora dramatenväskorna. ​Dessutom delar vi och lyssnarna med oss av tips på de allra bästa glutenfria favoritprodukterna i butik.


Nov 10, 2021

Ylva Sjögren Bolin på Livsmedelsverket svarar på lyssnarnas frågor om glutenfri mat. Hon reder ut vad som gäller för olika sorters märkning och vad företag egentligen får skriva om glutenfri mat. Dessutom frågor om soja, havre och så berättar hon att många kanske äter laktosfritt helt i onödan!


Nov 3, 2021

Så spännande att höra nyheten om forskningsframsteg och att det är medicin på gång i framtiden som kan göra att man som celiakist kanske inte behöver vara så strikt med sin glutenfria kost. Men även läskigt! För vad händer med min glutenidentitet nu? Vill jag verkligen bli normal? Lyssnarna kommenterar...


Oct 27, 2021

Nu krossar vi glutenmyter om celiaki! ​Det finns en hel del fördomar och förutfattade meningar om vad det innebär att leva glutenfritt. Vi tar upp några av de fördomar som lyssnarna fått höra, bemöter dem och diskuterar vad som stämmer och vad som bara är nonsens.


Oct 20, 2021

Jonas Ludvigsson är barnläkare och forskare inom celiaki. Han berättar vad de nya stora forskningsframstegen i USA kan innebära för oss med celiaki och om hur en ny medicin kan fungera. Jonas berättar även om nya amerikanska avföringstester som visar att många får i sig för mycket gluten trots glutenfri diet.