Preview Mode Links will not work in preview mode

Glutenpodden

Nov 25, 2020

Nu blir det andra bullar! Linus bakar glutenfritt för allra första gången i livet. Smilla recenserar hans bullar, kommer med konstruktiva förslag samt ger massvis med tips till dig som vill bli bättre på glutenfri bakning. Även många bra tips och bakningshistorier från lyssnarna!


Jul 1, 2020

Vad skulle du smaka om du fick fuska med din celiaki och kunde äta mat med gluten? Ett nybakat segt surdegsbröd, en Calzonepizza eller en frasig croissant? Vi ställde just den här frågan till er lyssnare, avslöjar era svar i avsnittet, och snackar om den mest eftertraktade förbjudna maten. Vi drar även...


Jun 24, 2020

Om att vara förälder och få ett barn med celiakidiagnos. Vi bjuder in Smillas mamma Anna Luuk Priske som berättar hur hon upplevde det att ha ett litet barn som plötsligt får celiaki. Om problem, lösningar och många tips till andra föräldrar!


Jun 17, 2020

Att gå till en dietist är viktigt om man har celiaki men vad gör man om man söker vård och kommer till en dietist som inte har någon koll på gluten? Smilla berättar allt om sitt senaste läkar- och dietistbesök, som inte alls gick som hon tänkt sig.


Jun 10, 2020

Intervju med Jonas Ludvigsson, som är en av världens främsta forskare på celiaki. Vi snackar om framtiden för oss med celiaki. Om nya upptäckter inom genetik, om framtida medicin, om kopplingen till cancer och andra sjukdomar. Och om ett möjligt genombrott i celiakiforskningen som kan göra att Smilla kommer att...